• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • RSS Feed

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Μίκυ Μάους, δραχμαί 3

Δεν υπάρχουν σχόλια :
 


Τέλος εποχής...





Μετά από 47 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας, η εκδοτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά την έκδοση του περιοδικού "Μίκυ Μάους" στην Ελλάδα.

Ήταν την 1η Ιουλίου του 1966, όταν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα το πρώτο τεύχος του Μίκυ Μάους, του ιστορικά αρχαιότερου εβδομαδιαίου περιοδικού.

Με αυτό μεγαλώσαν γενιές ολόκληρες παιδιών, αγωνιώντας για την κάθε νέα εβδομαδιαία έκδοση, κάθε Πέμπτη. Δραχμαί 3, σαν να λέμε δηλαδή, κάτι λιγότερο του ενός cent του ευρώ.



Τρέχαμε με ανυπομονησία στο περίπτερο, να προλάβουμε να το αποκτήσουμε. Με προσωπικές προτιμήσεις, άλλος φαν του Μίκυ, άλλος του Ντόναλντ, άλλος του Γκαστόνε. Ήταν κι ο Κύρος Γρανάζης, ο Γκούφη (κι ο Σούπερ Γκούφη) η αιώνια αρραβωνιαστικιά Νταίζη και τα ανήψια Χιούι, Λιούι και Ντιούι, οι Λύκοι. Και βέβαια, ο μοναδικός γκρινιάρης-τσιγκούνης θείος Σκρουτζ, με την ακόρεστη μανία για χρυσάφι και το χρηματοκιβώτιό του γεμάτο λεφτά, όπου από την εξέδρα βουτούσε σε αυτά, σαν σε πισίνα.







Μικρό σχήμα, χρώμα σε αρκετές σελίδες, όπλο πραγματικό της παιδικής φαντασίας μας.

Το γεγονός ότι πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο «Μίκυ Μάους» για όλων των ειδών κόμικς αντανακλά την διάδοση και αποδοχή του σε δυο τουλάχιστον γενιές Ελλήνων. Το πλήθος των τευχών που έχουν κυκλοφορήσει (πάνω από 2400) το κατατάσσει στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα αλλά και σε έναν από τους πιο πετυχημένους τίτλους της Disney παγκοσμίως.




Δεν ξεχνώ, παρά τα σαράντα χρόνια που έχουν περάσει την μαγική περιπέτεια στην ανεύρεση των Επτά Πόλεων της Τσιμπόλα. Υπάρχει σκαναρισμένο στο Scribd, εδώ: http://www.scribd.com/doc/74816737/%CE%A4%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-003-%CE%9F-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%A4%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B1#download

Κρίμα, πολύ κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

 
© 2013. Design by Main-Blogger - Thanos Takis Blogger Template and Blogging Stuff